Sentein

Het is een uur of 6 wanneer ik langzaamaan wakker word. Een fluit concert van verschillende vogels is hoorbaar in de knusse, eenvoudige maar praktische blokhut. Ik sta op en loop naar buiten om van de mooie omgeving te genieten. Ook vandaag beloofd een  warme zonnige dag te worden hier in de Pyreneeën. Ik zet koffie voor het ontbijt en maak thee voor onderweg. Rob vult de veldflessen, ik pak mijn dagrugzak in en ruim de blokhut op. Vandaag zullen we niet ver lopen en de dag zal voornamelijk bestaan uit het onderzoeken, bekijken en genieten van deze omgeving. We willen een wandelroute lopen van ongeveer 20 km. Vanaf het gehucht Eylie volgen we de GR10 route die via de oude vervallen mijngebouwen van Bentailou naar de serre d’ Araing loopt. Het is een mooie route met een steeds afwisselend landschap.

We lopen door een bijna sprookjesachtig loofbos langs een beek die met dit warme weer voor verkoeling zorgt doordat wij onze buffs er in dopen om ze daarna heerlijk in onze hals te kunnen leggen.

Later gaat het landschap over in een open bergweide afgewisseld met bomen en een beekje. We besluiten hier te pauzeren om wat te eten, te drinken en te genieten van al het moois om ons heen.

Het is ook hier dat ik weet, voel en besef dat ik het meest gelukkig ben het meest op mijn gemak ben wanneer ik rond trek. Met een minimale hoeveelheid aan bezittingen, rondreizen. Kijken, voelen, ruiken, ontdekken. Genieten van onze mooie diverse planeet. Alle schoonheid die het te bieden heeft. De mensen met alle verschillende culturen, de natuur de vrijheid om te kunnen gaan. Dan ben ik op mijn plek. Met mijn rugzak, meer heb ik niet nodig.

Over chaosblogt

there is not much to tell just look read and have fun
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Sentein

  1. Jeroen zegt:

    Heel mooi weer! Zowel het schrijven als de foto’s…

  2. Odette zegt:

    Fijn dat je (weer) schrijft. Zo reis ik een beetje met je mee 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s